wvz logo nieuw

 

 

 

db dassenbouw 175

De Stichting “Wil van Zorge Wintercompetities” is in 2004 ontstaan uit de voormalige Kring Sittard van de KNLTB. Per 2004 besloot de KNLTB de Kringen op te heffen en het District Limburg, waar de Kring Sittard onderdeel van uit maakte, wilde de binnen de Kring bestaande wintercompetities niet overnemen.

Dit betekende dat ongeveer 1000 sporters hun competitie zouden kwijtraken. Het bestuur van de Kring nam het initiatief om deze competities in ander verband te laten doorgaan.
Daartoe werd een stichting opgericht met de naam “Wil van Zorge Wintercompetities” ter herinnering aan de in het oprichtingsjaar overleden Wil van Zorge die zich 15 jaar als commissie- en bestuurslid binnen de oude Kring Sittard heeft ingezet voor het wintertennis.
De formele oprichtingsdatum van de stichting is 8 juli 2004.

De Stichting “Wil van Zorge Wintercompetities” zet zich in voor het organiseren van wintercompetities voor dames, heren en jeugd in de regio Sittard/Geleen en omstreken. Deelnemende teams aan deze competities kunnen zich hiervoor inschrijven via de tennisverenigingen uit de omgeving van Sittard/Geleen. Voor het verspelen van de wedstrijden wordt gebruik gemaakt van de tennishallen in Sittard, Geleen en Susteren.

De damescompetitie speelt zich af op de dinsdag-, woensdag- of donderdagmorgen tussen 9.00 en 13.00 uur. Aan deze competitie doen een kleine 90 teams mee.

De herencompetitie (30+) wordt verspeeld op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 19.00 uur. Hiervoor schrijven zich jaarlijks tussen de 45-50 teams in.

De Stichting heeft haar zetel ten huize van de secretaris: Gaarstraat 64, 6121 HG Born.